Bonusvédő kiegészítő a Wáberertől – Miért szüntették be?

Újdonságként jelent meg a biztosítási piacon a bonusvédő kiegészítő a Wáberertől. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellé választható ez a kiegészítő, mely igen jó szolgálatot tehet abban az esetben, ha az ügyfél balesetet okoz. Ilyenkor ugyanis ennek a kiegészítőnek az igénybevételekor nem vész el a bonus-malus besorolás, épp ezért a következő évre nem lesz magasabb a kötelező díja sem.Legalábbis ez lett volna a termék szolgáltatása, ugyanis megjelenést követő 10. nap után a PSZÁF betiltotta a terméket! Erről a Proviti Portál tájékoztatott minket.


Köztudott, hogy a kötelező biztosításra vonatkozóan a bonus-malus besorolással kapcsolatos jó és rossza következmények egyaránt az üzembentartóhoz kötődnek, nem számít, hogy adott esetben épp ki vezette járművet. Épp ezért könnyen megtörténhet, hogy az üzembentartó kölcsönadja gépkocsiját akár családtagjának, akár másnak és az balesetet, kárt okoz. A következő esztendőben mégis az üzembentartó az, akinek megemelik a kötelező biztosítás díját. A Bonuszőr Sofőr Felelősségbiztosítás erre az esetre kínál megoldást, hiszen ez egy bonusvédő kiegészítő a Wáberertől. Lényege, hogy a szerződésben megkötött biztosítási összeg keretéig a kötelező felelősségbiztosító részéről kifizetett kár összegét a biztosító a kárt előidéző sofőr felelősségbiztosítása alapján a kötelező felelősségbiztosító felé rendezi. Első olvasatra még lehet, hogy kissé bonyolultnak tűnik az egyelőre kizárólagosan Wáberer konstrukció, de minden esetre a legfontosabb, hogy ezt a kiegészítőt megkötve semmiképp nem vész el a bonus besorolás akkor sem, ha az ügyfél kárt okoz.

A bonusvédő kiegészítő a Wáberertől jelenleg személyautókra, valamint a 3,5 tonna megengedett maximális össztömegű  teherautókra vonatkozóan igénybe. A kiegészítő ára mindig a kötelező biztosítás díjától függ, de amennyiben a kötelező mellé megkötjük a Bónuszőrt is, akkor a felelősségbiztosítás díjából kedvezményt kaphatunk.